Het plan was eigenlijk dat Pia en Rolf van hun oude boerderij net buiten Nibe naar het appartement in Nørresundby zouden verhuizen wanneer hun zoon Niklas was afgestudeerd en het ouderlijk huis verliet. Rolf kon de droom om zelf te bouwen echter niet loslaten, dus ging het stel op zoek naar een stuk bouwgrond met bos en een meer. Dat vonden ze in Guldbæk, maar de grond bleek net verkocht. In plaats daarvan zocht Pia op een avond naar bouwpercelen en ze vond een perceel dicht bij het centrum van Nibe met uitzicht op het Limfjord. De dag daarop hadden ze het perceel gekocht en samen met een lokale architect uit Nibe tekende de metselaar zijn eigen huis. Dat werd natuurlijk ontworpen met bakstenen als basiselement en koperen beslag en lijstafdekkingen als architectonische touch.

De keuken ligt op de bovenverdieping, van waaruit je het mooiste uitzicht over het Limfjord hebt. Toen Pia de tekening van de architect en de locatie van de keuken voor het eerst zag, vond ze dat hij er niets van had begrepen. Pia had zich voorgesteld dat de keuken het dichtst bij het uitzicht op het fjord zou komen te liggen, maar omdat er nog een perceel tussen lag waar eventueel gebouwd zou worden, plaatste de architect de open keuken en woonkamer – en de grote raampartij – zo dat er altijd uitzicht over het Limfjord is, ongeacht wat er op het perceel ervoor wordt gebouwd.

De koffiekast maakte het verschil

Het stel had al een andere keuken laten tekenen toen ze ervoor kozen om bij uno form Aalborg te gaan kijken. Toen Pia en Rolf de handgemaakte Copenhagen keuken van eikenhout zagen, wisten ze direct dat dit precies was wat ze zochten. Als ontwerpkeuze zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt en het eikenhout komt terug in de keuken, die gecombineerd is met hoge kasten van matzwart laminaat, aanrechtbladen van Belvedere graniet en een Quooker van messing. De koffiekast, die achter de pocket-door deuren zit, was een must in het design, en Pia geniet er elke dag van.

Naast de keuken ligt een grote voorraadruimte met eikenhouten planken van vloer tot plafond, en een gastentoilet dat is ingericht met een eiken badkamermeubel uit de collectie Copenhagen in combinatie met koperen kranen en een natuurstenen blad van Quartzite Dolce. Pia en Rolf hebben in het hele huis prioriteit gegeven aan functionele, tijdloze en duurzame ontwerpoplossingen met opvallende kleuraccenten in de vorm van de schilderijen van hun favoriete kunstenaar Johnny Madsen.

"De eikenhouten kasten met de mooie verbindingen zijn een meubelstuk op zich."
Pia Bjerregaard

Een consistent design

Op het gelijkvloers is het huis ingericht met een hal en een deur naar de wijnkelder van het huis, twee kamers, een badkamer, een master-suite met uitzicht op het Limfjord en een berging. Anja Hagstrup van uno form Aalborg heeft in samenwerking met Pia en Rolf het complete interieur ontworpen en een consistent design gecreëerd met eikenhout en natuursteen als dragende ontwerpelementen.

In beide badkamers is Copenhagen eik gecombineerd met Quartzite Cielo natuurstenen bladen, kranen en regendouches van koper.

Meer informatie



Hier wonen

Pia, Rolf en hun twee honden

Waar

Nieuwbouw bij het Limfjord, Denemarken